Provincies tevreden na ondertekening Green Deal

04 okt 2011

De noordelijke provincies hebben positief gereageerd op de ondertekening van de Green Deal tussen het Rijk, lokale en regionale overheden en het Noord-Nederlandse bedrijfsleven. Met dit pakket aan afspraken moet in het Noorden een gunstig klimaat worden gecreëerd voor de ontwikkeling van duurzame energie.

In totaal wordt er de komende jaren 249 miljoen euro gestoken in 47 projecten, waaronder een kenniscentrum voor offshore windenergie in Den Helder, het Energy College en verschillende groengasprojecten. Het Rijk draagt hier 14 miljoen aan bij, de rest van het geld wordt opgebracht door de noordelijke regio.

Hoewel het om een bescheiden bijdrage vanuit de overheid gaat, ziet de Drentse gedeputeerde Tanja Klip geen reden tot klagen, zo zegt ze in het Dagblad van het Noorden. Volgens haar komt er buiten de Green Deal om al veel geld naar duurzame projecten in Noord-Nederland. Zo komt van de anderhalf miljard euro die beschikbaar is voor duurzame projecten, maar liefst een derde in Noord-Nederland terecht.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief