Provincie Drenthe stelt 2 miljoen voor duurzaamheid beschikbaar

16 apr 2009

De provincie Drenthe opent per 14 mei een speciale regeling die beschikbaar wordt voor projecten die zich richten op duurzaamheid. Voor de zogenoemde KUS-regeling is twee miljoen euro beschikbaar. Doel is om externe partners met een financiële bijdrage te verleiden te investeren in projecten die energiebesparing opleveren of duurzame energie produceren. De provincie hoopt op deze manier schadelijke broeikasgassen te verminderen.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (2VVD) verwacht veel belangstelling voor de regeling. “Wij zien in onze omgeving dat veel partijen wel willen investeren in energiebesparing en duurzaamheid, maar zeker in de huidige financiële situatie langer blijven twijfelen. Er zijn dus twee redenen om een financieel steuntje in de rug te geven: het klimaat en de werkgelegenheid. Met deze regeling kunnen we de terugverdientijd op investeringen verkorten en dat is vaak genoeg om de twijfels te overwinnen.”

Overheden, bedrijven en organisaties kunnen zich inschrijven via een aanvraagformulier dat via een website beschikbaar wordt gesteld. Volgens de provincie kunnen aanvragers in aanmerking komen voor een bijdrage van maximaal 60% in de meerkosten van hun investering. Het gaat daarbij alleen om de kosten die bijdragen aan de doelstellingen van het programma. De bijdrage kan oplopen tot maximaal 145.000 euro.

Nieuwsarchief