Porsche 928 promoot rijden op groen gas

05 okt 2012

Vanaf oktober rijdt er in het Noorden een spectaculaire eyecatcher rond: een Porsche 928 op groen gas waarvan de tanks in de auto goed zichtbaar zijn. Initiatiefnemer en eigenaar van het project genaamd ‘928Revolution’ is Roel Swierenga van Hanzedevelopment, die vindt dat het rijden op deze duurzame brandstof wel wat extra aandacht kan gebruiken. Daarom liet hij zijn Porsche ombouwen, schakelde hij twaalf studenten van Stenden Hogeschool in voor een social mediacampagne en Attero als grootste producent van groen gas in Nederland. Swierenga zoekt hij nu naar meer partijen die willen aanhaken.

‘Groen gas is de schoonste brandstof van dit moment’, stelt Swierenga. ‘Het kan gemaakt worden uit afvalstromen die nu het milieu belasten.’ Toch staat volgens hem elektrisch rijden veel meer in de belangstelling dan rijden op groen gas. ‘Ik ben ook organisator van de Hansa Green Tour. Om duurzame mobiliteit aantrekkelijk te maken, zetten we daar elektrische sportauto’s in zoals een Tesla en Lotus. Iets soortgelijks op groen gas is er nog niet.’

Eyecatcher

Vandaar dat Swierenga besloot zijn eigen Porsche te laten ombouwen en in te zetten als promotievehikel, en wel zo dat de tanks in het interieur direct achter het glas gemonteerd zijn zodat de techniek goed te zien is. ‘Het is een niet te missen eyecatcher’, aldus Swierenga. Hij gaat de auto inzetten op beurzen en evenementen en om bestuurders en ondernemers in te laten proefrijden. De omgebouwde Porsche zal voor het eerst te zien zijn op de Ecomobiel beurs op 9 en 10 oktober in Rotterdam.

De studenten van Stenden Hogeschool met wie Swierenga samenwerkt, gaan via een social mediacampagne het rijden op groen gas zo breed mogelijk promoten. ‘De generatiekloof tussen de meeste managers en beleidsmakers die nu verantwoordelijk zijn voor groen gas en de aanstormende studenten is groot. Met dit project geven we de nieuwe generatie alle ruimte om hun ideeën uit te werken en groen gas op de kaart te zetten’, aldus Swierenga.

Partners gezocht

De campagne werkt natuurlijk het best als zoveel mogelijk partijen meehelpen met de promotie van het rijden op groen gas, en daarom zoekt 928 Revolution nog meer partners. Wilt u meer informatie of meedoen? Kijk dan op www.928revolution.com of neem dan contact op met Roel Swierenga via 06-55567218.

Nieuwsarchief