Opzetten zonnepanelenactie wordt makkelijker

03 apr 2013

Het wordt voor Friese werkgevers in het vervolg makkelijker en eenvoudiger om een zonnepanelenactie opzetten voor hun personeel. Vorig jaar startte de gemeente Leeuwarden de zonnepanelenactie PV-Privé voor het eigen personeel. Begin dit jaar volgden de provincie Fryslân en verschillende andere Friese gemeenten dit voorbeeld. Lokale en regionale Friese overheden willen met een vijfstappenplan nu ook andere werkgevers overhalen een dergelijk project onder hun personeel op te zetten.

Met PV-Privé wordt het werknemers zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om zonnepanelen aan te schaffen. De werkgever schiet het aankoopbedrag van zonnepanelen voor de werknemer voor in de vorm van een renteloze lening of een voorschot, die vervolgens via het salaris over een bepaalde periode weer wordt terugbetaald. Daarnaast regelt de werkgever al het papierwerk en organiseert een collectieve inkoop, zodat de zonnepanelen goedkoper worden naarmate meer personeelsleden aan het project deelnemen.

In totaal deden maar liefst zo’n 100 medewerkers van de gemeente Leeuwarden mee aan het PV-Privé-project. Om het andere Friese werkgevers gemakkelijk te maken, zijn de ervaringen van de gemeente Leeuwarden gebruikt om een vijfstappenplan op te stellen: de handreiking PV-Privé, die te vinden is op www.leeuwarden.nl/pvprive.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren door hun afnemende prijs en stijgende rendement tegenover de stijgende energieprijzen steeds aantrekkelijker geworden.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Nieuwsarchief