Opening eerste ethanol pomp in Groningen

10 mrt 2009

Vrijdag 6 maart 2009 is de eerste bio-ethanol pomp van gemeente en provincie Groningen geopend aan de Bornholmstraat 58. Als inwoner van Groningen kunt nu in eigen provincie deze brandstof tanken, indien u beschikt over een speciale flexifuel auto van bijvoorbeeld het merk Ford, Volvo of Saab. Fabrikanten bieden dergelijke auto's vaak voor vergelijkbare prijs of zelfs met meer vermogen. De prijs van bio-ethanol is nog niet concurrend met benzine. De brandstof kan goedkoper worden als de accijns wordt verlaagd of zelfs opgeheven, zoals in Zweden. Bio-ethanol is vooral interessant als u weinig rijdt en/of als u op vakantie gaat naar Duitsland, Frankrijk of Zweden.  Daar ligt de prijs onder de euro per liter. Bovendien bent u met een flexifuel auto klaar voor de toekomst, als de olie opraakt en duurder wordt en daarmee ook de benzineprijs.

Een kort verslag van de opening vindt u de site van RTV Noord. Meer achtergrondnieuws bij deze voor Groningen unieke gebeurtenis op www.futurefuel.nl .

De provincie Groningen ondersteunt - in het kader van het 100.000 voertuigenplan en ADORE IT - van harte dit initiatief.

bron: www.adore-it.eu
 

Nieuwsarchief