Op aardgas vooruit in Leeuwarden!

05 okt 2007

Om 12.00 uur is de aardgaskaravaan in Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân. Om 12.30 uur wordt de karavaan in hartje binnenstad welkom geheten door de Commissaris van de Koningin in Fryslân de heer Ed Nijpels en de Leeuwarder milieuwethouder Yvonne Bleize. Een groot aantal lokale autodealers zal de karavaan begroeten. Bedrijven die de overstap naar aardgas al hebben gemaakt, delen hun ervaringen met belangstellenden.

Ook zal een simulator van het Nieuwe Rijden opgesteld worden. Passanten kunnen uitproberen wat een zuiniger rijstijl inhoudt.

Gratis parkeren en € 1000
De gemeente Leeuwarden verstrekt een éénmalige subsidie van 1000 euro om de aanschaf of ombouw van een auto op duurzame brandstof nog aantrekkelijker te maken. Als extra voordeel mag de auto een jaar lang gratis parkeren in de binnenstad. De regeling is onderdeel van het Leeuwarder actieprogramma om het gebruik van duurzame brandstoffen te stimuleren. De subsidie is beschikbaar voor de eerste 40 auto’s van bedrijven en particulieren die op aardgas, biogas, puur plantaardige olie (2PPO), bio-ethanol of waterstof gaan rijden. Verschillende bedrijven hebben al gekozen voor aardgas, een 30-tal aardgasvoertuigen rijdt al in de gemeente.

Aardgas tanken in Leeuwarden
In Leeuwarden is sinds een jaar aardgastankstation WiBo operationeel. Begin oktober dit jaar wordt het 2e tankstation geopend. Nu al kunnen bij het tankstation van Delta Oil andere duurzame brandstoffen worden getankt, uniek in Nederland. Om de infrastructuur van aardgastankstations in Noord Nederland verder te ontwikkelen, neemt Leeuwarden actief deel aan activiteiten in een breder verband met de stichting Energy Valley.

Meer informatie: www.leeuwarden.nl onder de banner ‘Alternatieve brandstoffen’.

Nieuwsarchief