Noordelijke bedrijven steunen Nacht van de Nacht

18 okt 2013

Noordelijke bedrijven geven steun aan de organisatie van de Nacht van de Nacht die zaterdag 26 oktober wordt gevierd. De Natuur en Milieufederaties brengen dan met allerlei activiteiten het belang van een duistere nacht tijdens deze avond onder de aandacht. Doel er van is echter niet alleen dat iedereen moet kunnen genieten van donkere nachten. Naast 'zuinig zijn' op en behoud van de nog echt donkere gebieden, is kostenefficiƫntie door energiebesparing op de verlichting namelijk ook een veelgehoord argument. Dit kan bijvoorbeeld door dimmen of doven van verlichting of het voeren van 'slimme' verlichting.

Dit jaar geven Noordelijke bedrijven zoals de Gasunie, UMCG, het Waterbedrijf Groningen, Suiker Unie Vierverlaten en Vesta Woonforum het goede voorbeeld door in de nacht van 26 op 27 oktober de verlichting te dimmen of te doven.

Hoewel deelname aan de Nacht van de Nacht voor organisaties vrijblijvend is, pleiten de organisatoren van de Nacht van de Nacht voor structureel beleid op dit thema. De Natuur en Milieufederatie blijft dan ook in gesprek met de partijen en staat voor het behoud van de oerkwaliteit 'donkerte'!

Nieuwsarchief