Noord-Hollandse duurzaamheidsprijs voor ZON Energie Groep

09 okt 2009

‘Leermeester voor jonge technici’, van ZON Energie Groep is in 2009 benoemd tot het duurzaamste idee van Noord-Holland. Op dinsdag 6 oktober jl. streden 162 provinciale initiatieven om het beste duurzame idee van Noord-Holland. Een deskundige jury boog zich over de inzendingen en koos vijf genomineerde ideeën. ZON Energie Groep won de eerste prijs en gaat haar initiatief verder uitwerken.

Aanleiding
Jaarlijks heeft ZON Energie Groep enkele afstudeerders van de Hogeschool Inholland Alkmaar die via een praktijkgerichte afstudeeropdracht klaar worden gestoomd voor de praktijk. Tijdens een van de gesprekken tussen ZON Energie Groep, de stagebegeleider en student kwamen de "knelpunten" in de opleidingen aan bod. Het bleek dat vakdocenten op de technische hogescholen een zeer grote kennis hebben van techniek maar soms de link met de praktijk missen. Daarnaast merkte ZON Energie Groep dat er een groot gebrek aan kennis en kunde is over duurzame energietechnieken bij zowel adviseurs en installateurs als architecten en corporaties. Voeg daar nog eens de roep om duurzame installaties aan toe en het leermeesterschap was "geboren".
 
De praktijk
Studenten, vol met kennis van techniek, krijgen van een projectmanager van ZON Energie Groep een case voorgelegd. In kleine groepen buigen zij zich over de materie en werken de case uit naar een praktijkgerichte, duurzame oplossing. Samen met de ‘leermeester’ van ZON Energie Groep worden de bevindingen uitgebreid besproken en getoetst aan de praktijkwaarde.

Tweeledig duurzaam idee
• Jonge technici, de projectontwikkelaars/projectmanagers/projectleiders van de toekomst, leren over de installaties van de toekomst;
• Praktijkkennis van duurzame installaties, gebruik makend van duurzame energiebronnen. 

De wens van ZON Energie Groep is het opschalen van het initiatief ‘leermeester’. Zij ambiëren een brede praktijkkennis van duurzame installaties in het hoger technisch onderwijs. De gewonnen prijs moet de stap naar professioneel praktijkonderwijs op grote schaal worden.
 

Meer informatie over de vindt u bij: www.zonenergie.nu en www.duurzamedinsdag.nl/noordholland.

Nieuwsarchief