Nieuwswaardige nieuwjaarsreceptie Energy Valley

12 jan 2010

De nieuwjaarsreceptie van stichting Energy Valley, afgelopen vrijdag 8 januari in de Euroborg, was zeer succesvol en heeft twee nieuwswaardige feiten opgeleverd.

Allereerst heeft Gerrit van Werven, de directeur van stichting Energy Valley, de gasten getoond welke kansen er zijn met betrekking tot Offshore wind voor Noord Nederland. In het Nederlands deel van de Noordzee wordt tot 2020 6000 megawatt aan windmolens geplaatst en tot 2030 zal dat 20.000 megawatt moeten worden.

Dit zou tot 2020 50.000 manjaar aan werk opleveren en tot 2030 nog eens 80.000. De aanleg van deze offshore windparken, zowel in Nederlands als in Duits gebied, creëren grote kansen voor de havens in de Energy Valley regio, zoals bijvoorbeeld de Eemshaven, die naar verwachting een groot gedeelte van de logistieke activiteiten van deze parken zullen faciliteren. Dit zal enkele duizenden banen extra betekenen.

Daarnaast maakte Hans Nijland, directeur van FC Groningen, de samenwerkingsplannen van FC Groningen en stichting Energy Valley en de daaraan gelieerde bedrijven bekend. De club wil een voorloper worden op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en wil het eerste betaald voetbalorganisatie zijn met een volledig vergroend stadion. Als onderdeel van de samenwerking zal ingaande het nieuwe seizoen in Euroborg een Energie Sociëteit worden opgericht. Bedrijven werkzaam in de energiesector en gelieerd aan de energiesector zullen deelnemers zijn van deze sociëteit. Tevens zal een ‘Experience center’ worden ingericht in Euroborg. Dit om de ontwikkelingen in de Energy Valley regio ten aanzien van duurzame energie te tonen aan de jeugd, MKB en voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Nieuwsarchief