Nieuwe Groningse Commissaris der Koningin: "Energy Valley biedt Noorden gouden kansen"

05 okt 2007

{mosimage}De nieuwe Commissaris der koning in de provincie Groningen vindt dat het Noorden met Energy Valley een gouden kans heeft om zichzelf verder te ontwikkelen maar ook om een grote bijdrage te leveren aan de versterking van de Nederlandse economie. Hij zei dat dinsdag in zijn speech ter gelegenheid van zijn installatie als CdK in het provinciehuis in Groningen.

“In de afgelopen jaren heb ik mogen constateren dat deze provincie Groningen vanuit een forse achterstand aan een inhaalrace is begonnen. Louter en alleen door in te zetten op eigen kracht en creativiteit. Neem Energy Valley, life sciences en de agribusiness; ik vind het geweldig daaraan aan bijdrage te mogen leveren”.

Volgens de nieuwe Groningse Commissaris moeten overheden en ondernemers elkaar op tijd weten te vinden, zonder in elkaars bevoegdheden te treden. “Laat iedereen zijn eigen rol spelen: alleen dan zit je in je eigen kracht. Als de goede mensen elkaar weten te vinden, komen de initiatieven vanzelf wel. De manier waarop overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar vinden binnen Energy Valley is daar het levende bewijs van.”

Volgens van den Berg zijn er volop kansen voor met name de energiegerelateerde activiteiten in Groningen en de rest van het Noorden. “Alleen al voor de grote energieprojecten ligt er de komende jaren al voor tien miljard aan investeringsplannen. Daarbij gaat het om 1600 directe banen en 1700 indirecte banen. Daarmee heeft Noord-Nederland goud in handen”, zo zei hij.

Nieuwsarchief