Nieuw tv-programma over energie op OOG-TV

20 nov 2012

Energie is een belangrijk punt op de agenda’s van Stad en provincie Groningen. Het gaat dan niet alleen over het streven om in 2035 energieneutraal te zijn, maar ook over de economische kansen die er liggen in deze sector. Zowel qua technologie (kennisindustrie) als werkgelegenheid zijn er veel mogelijkheden, die het Noorden kan grijpen. Door middel van een televisie-programma over energie hopen Stad en provincie dat veel Groningers zich hier meer en meer van bewust worden.

‘Het zal mijn tijd wel duren’

Vanaf woensdag 21 november zendt OOG-TV vijf weken lang het programma ‘Het zal mijn tijd wel duren uit’. In dit door beide overheden gesubsidieerde programma komen wekelijks allerlei onderwerpen aan bod die met energie te maken hebben en die voor inwoners van stad en ommeland interessant zijn. Met veel enthousiasme worden items gebracht over onderwerpen als: energiebesparing, windenergie, warmte en zonne-energie, biogas en groen gas. In korte, aansprekende rubriekjes tussendoor gaat het over duurzame mobiliteit, kringloop en streekproducten.

Gasfornuis

De toon van het programma is luchtig en laat vooral zien dat er met energie geld valt te verdienen en dat Groningen de kansen die er liggen, heel goed kan grijpen. Het programma wordt gepresenteerd door Alina Kiers (bekend van o.a. Voorheen de Bende) vanuit het Gasfornuis in het Ebbingekwartier. In de redactie zijn behalve OOG, ook gemeente, provincie ForumDuurzaam vertegenwoordigd.

Meer informatie

Achtergrondinformatie over de onderwerpen die in het programma aan bod komen is na uitzending van de eerste aflevering te vinden op

www.forumduurzaam.nl. Via de hashtag #HZMTWD is het programma te volgen op Twitter.

Nieuwsarchief