NUON stelt bouw kolencentrale Eemshaven uit

07 apr 2011

Nuon heeft in overleg met milieugroeperingen besloten voorlopig geen kolencentrale te realiseren in de Eemshaven. Maar de bouw van een gasgestookte centrale gaat wel gewoon door.
De kolencentrale die Nuon in de Eemshaven wil bouwen wordt nog verder uitgesteld, in elk geval tot 2020. Mocht de centrale er toch ooit komen, dan zal de CO2-uitstoot minder dan de helft zijn van een reguliere kolencentrale. Milieuorganisaties hebben daarover met Nuon afspraken gemaakt.

De milieuorganisaties verzetten zich al jaren tegen de komst van twee kolencentrales in de Eemshaven. De centrales van Nuon en Essent zijn rampzalig voor het klimaat en verpesten de natuur en de luchtkwaliteit in het waddengebied.

Juridische procedures en campagnes hebben nu geleid tot een aantal duidelijke toezeggingen van Nuon. De milieuorganisaties zijn blij dat de kolencentrale op de lange baan is geschoven en dat, mocht de centrale er onverhoopt toch komen, Nuon zich als eerste Europese energiebedrijf heeft vastgelegd op een strenge CO2-norm.

Nieuwsarchief