NAM-productie last van economische crisis

15 apr 2010

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft in 2009 minder aardgas gewonnen dan het jaar daar voor. Vorig jaar produceerde de maatschappij 53,3 miljard kuub aardgas, daarvan was 37,6 miljard uit het Slochterenveld afkomstig en 15,7 miljard uit kleinere gasvelden op land en zee. Directeur Bart van de Leemput noemt de economische crisis als belangrijkste reden voor de gedaalde gasafzet aan Gasterra.


De ruim 53 miljard kuub aardgas dat de NAM heeft geproduceerd een keurige hoeveelheid. Maar in vergelijking met het jaar daarvoor, waarin 58 miljard kuub werd opgepompt is het lager. Het aantal boringen nam wel enorm toe, van 3 naar 26, Alleen deed dit de gasproductie niet ten goede, de meeste boringen zijn verricht om het olieveld Schoonebeek in hergebruik te nemen. Verwacht wordt dat dit najaar de eerste olie opgepompt kan worden uit Schoonebeek.

Voor dit jaar zijn de verwachtingen voor de NAM goed. Afgelopen januari werd een recordhoeveelheid van 7,1 miljard kuub opgepompt uit het Slochterenveld.

Bron: Energeia

Nieuwsarchief