Mogelijk snelle luchtverbinding Noordelijke energiewereld met Moskou

08 aug 2007

Medewerkers uit de gas- en olie-industrie kunnen in de toekomst mogelijk sneller reizen naar Moskou. De Russische hoofdstad is langzamerhand de gas-hoofdstad van de wereld aan het worden, met vestigingen van Gazprom. Gasunie in Groningen heeft goede contacten met Gazprom, en medewerkers die naar Moskou willen voor overleg kunnen straks mogelijk gewoon instappen op een vlucht vanaf Groningen Airport Eelde.

Groningen Airport Eelde wil namelijk – wanneer de baanverlenging doorgaat – een lijndienst starten op Moskou. De dienst maakt dan ook tussenlandingen in Scandinavië en in St. Petersburg.

Een en ander staat volgens het Dagblad van het Noorden van woensdag 8 augustus in het jaarverslag 2006 van Groningen Airport Eelde (2GAE).

Volgens directeur Jeroen Meulendijks van GAE kan de verbinding interessant zijn voor de Drents-Groningse luchthaven omdat uit cijfers van Schiphol blijkt dat er jaarlijks 20.000 Nederlanders van Schiphol naar Moskou vliegen. ‘Dat zijn er genoeg om een lijndienst vanaf Eelde te beginnen.’ Maar volgens hem is de verbinding met name ook interessant omdat veel juist veel werknemers in de olie- en gasindustrie van deze lijndienst gebruik maken, en velen van hen werken in het Noorden. Zij hoeven dan niet meer naar Schiphol.

Nieuwsarchief