Misschien toch geen gasopslag onder Pieterburen

07 feb 2011

Energiebedrijf Electricité de France (EDF) gaat onderzoeken of ze hun omvangrijke installatie voor de opslag van gas ergens anders kunnen neerzetten. Aanvankelijk was Pieterburen in beeld, maar het dorp heeft grote bezwaren aan de dag gelegd tegen deze plannen. EDF wil met de aankondiging van het onderzoek een goedwillend gebaar maken naar de inwoners van Pieterburen.

Zowel gedeputeerde William Moorlag als EDF willen niet bevestigen dat Warffum als alternatieve locatie in beeld is. Er staat daar al wel een gasinstallatie.

De provincie heeft vorige week een formeel bezwaarschrift ingediend bij het rijk tegen alle plannen van EDF. Het gaat om gasopslag en de daarvoor benodigde industriële complexen. De plannen zouden een te zware druk op de toeristische ontwikkeling van Pieterburen leggen.

De provincie wil met EDF in gesprek blijven en samen zoeken naar een geschikte zoutkoepel in het Noorden om gas in op te slaan. Mocht die niet voorhanden zijn dan wordt gekeken of er mogelijkheden zijn om Pieterburen minder te belasten.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief