Minisymposium Duurzame Mobiliteit: grote opkomst en enthousiaste deelnemers

09 apr 2013

Het Minisymposium Duurzame Mobiliteit dat dinsdagochtend plaatsvond op het TT Circuit Assen, was een groot succes. Het evenement, dat de Stichting Energy Expo en stichting Energy Valley samen met het circuit organiseerden, werd bezocht door bijna 150 geïnteresseerden in duurzaam rijden.

Tijdens het eerste deel van het programma kregen de bezoekers in de persruimte op het TT Circuit alle ins en outs over verschillende vormen van duurzaam rijden te horen: hybride of elektrisch, maar ook op onder meer groen gas en waterstof. Ook andere vormen van duurzaam rijden kwamen aan bod, zoals privélease en carsharing en het verkrijgen van verkeersinformatie via sensoren.

Na deze introductie ging de deelnemers het TT Circuit op waar dertig duurzaam aangedreven wagens klaarstonden. Onder begeleiding van de professionele instructeurs van Advanced Driving School kregen de deelnemers van het symposium de kans om zoveel mogelijk auto’s zelf te testen: van de hybride Porsche Panamera tot de Volkswagen Caddy op groen gas. De blije gezichten spraken boekdelen: niet alleen kwamen vele jongensdromen uit, ook het duurzaam rijden beviel de bezoekers uitermate goed.

Nieuwsarchief