Ministers geven startschot voor Green Deal

03 okt 2011

De ministers Verhagen en Atsma van Economische Zaken en Milieu geven vandaag in Assen het startschot voor de ‘Green Deal’. Met dit pakket aan deals laat het kabinet weten dat ze achter een groene toekomst en een groene groei van de economie willen staan. Tientallen deals worden ondertekend die onder meer gaan over het opwerken van 2 miljard kuub groen gas, een klimaatneutrale provincie, duizenden laadpalen voor elektrisch vervoer en vliegtuigen die vliegen op biokerosine.

De Rijksoverheid gaat met Green Deal groene initiatieven van burgers, gemeenten, bedrijven en andere partijen steunen. Dat betekend niet dat er lukraak geld wordt gegeven, maar dat er advies wordt gegeven, partijen met elkaar in contact worden gebracht en dat knelpunten door regelgeving worden weggenomen.

Belangrijk onderwerp in de Green Deal is dat kolencentrales jaarlijks verplicht tien procent biomassa moeten bijstoken in plaats van kolen. Dat wordt nu ook al veel gedaan, maar dat gebeurt voor een groot deel via subsidies die komend jaar eindigen.

Bron: BNR Nieuwsradio

Nieuwsarchief