Ministerie ontvangt drie plannen voor Friese windparken

12 apr 2012

 

Het Ministerie van Economische Zaken heeft tot nu toe drie plannen voor windparken in de provincie Friesland ontvangen, zo meldt de Leeuwarder Courant. Slechts één van de plannen past in het provinciale beleid voor de clustering van molens op drie aangewezen plekken, waaronder de kop van de Afsluitdijk.

Het plan dat overeenkomt met de provinciale visie is dat van Windpark Fryslân, een koepel van particuliere ondernemers die ook verantwoordelijk is voor het windpark in de Noordoostpolder. Dit park zou in totaal 400 megawatt aan windenergie moeten produceren, genoeg om alle Friese huishoudens van stroom te voorzien.

Een tweede plan is van een groep particulieren die zich verenigd hebben in de stichting E10. Dit plan voorziet in windmolens op de Afsluitdijk en in Heerenveen, plaatsen waar de provincie liever geen windparken ziet.

Als laatste ligt er bij het ministerie een plan om windmolens langs de gehele Afsluitdijk te plaatsen. De provincie zegt nog te weinig over dit plan te weten om er uitspraken over te doen.

Uiteindelijk beslist het Ministerie van Economische Zaken waar de windmolens in Friesland zullen komen.

Bron: Leeuwarder Courant

Nieuwsarchief