Milieugedeputeerde teleurgesteld over uitspraak Nuon-centrale

04 dec 2008

Milieugedeputeerde Rudi Slager van de provincie Groningen zegt teleurgesteld te zijn dat de milieuvergunning van Nuon vernietigd is. Hij reageert daarmee op het besluit van de Raad van State van gisteren. Somber is Slager echter niet. “Het klinkt dramatischer dan het is. Zeventien van de 21 bezwaren zijn tenslotte ongegrond verklaard. Er blijven dus slechts vier punten over waar we als provincie opnieuw naar moeten kijken.” Hoeveel vertraging dit oplevert, durft hij niet te zeggen, maar hij houdt rekening met enkele maanden.

Greenpeace, de Stichting Natuur en Milieu en een aantal inwoners van de gemeente Eemsmond waren naar de Raad van State gestapt omdat ze het niet eens waren met de vergunningverlening. Die deed gisteren uitspraak.

Eind augustus bepaalde de Raad van State al dat de lozingsvergunning die Nuon van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat had gekregen, ten onrechte was verleend. Ook deze zaak was aanhangig gemaakt door Greenpeace.

De bouw van de centrale, bestaande uit een kolenvergassingsinstallatie en een elektriciteitsbedrijf, zou aanvankelijk komend najaar van start gaan, maar is nog steeds niet begonnen. De centrale vergt een investering van 1,2 miljard euro.

 

Nieuwsarchief