Middelbare scholieren in Leek promoten elektrische scooter

16 mrt 2011

Leerlingen van het Technasium van Rijksscholengemeenschap (RSG) De Borgen in Leek organiseren op hun school een project om het gebruik van elektrische scooters onder hun medeleerlingen te bevorderen. In samenwerking met onder andere Enexis en projectbureau DuMo zal hiervoor op 22 maart een bijeenkomst worden gehouden waarop de scholengemeenschap een oplaadpunt zal worden onthuld. Daarnaast mogen leerlingen die dag testrijden op elektrische scooters en zal er voorlichting gegeven worden over elektrisch rijden.

Volgens de jonge initiatiefnemers van het project is er onder medeleerlingen nog te weinig bekend over de techniek, de mogelijkheden en de voordelen van elektrisch scooterrijden. Het is de bedoeling dat er van het project een blauwdruk zal worden gemaakt, zodat ook andere scholen het gebruik van elektrische scooters kunnen gaan promoten.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met: RSG de Borgen, EV-Box, DuMo, Zerobikes, Gemeente Leek, Gemeente Noordenveld, Univé, Cegelec en Technasium.

Bron: Technasium RSG de Borgen

Nieuwsarchief