Max van den Berg:

15 jan 2009

De Groningse Commissaris der Koningin Max van den Berg vindt dat er meer gebruik gemaakt moet worden van de mogelijkheden voor ondergrondse opslag van aardgas of CO2 in lege gasvelden of zoutkoepels in het Noorden. Volgens hem is het niet alleen een noordelijk belang, maar zelfs een Europees belang om buffervoorraden voor aardgas op te slaan in de lege Groningse gasvelden.
Hij zei dit gisteravond tijdens een nieuwjaarsreceptie van Energy Valley. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van deze organisatie, die tot doel heeft de bedrijvigheid op energiegebied in het Noorden te bevorderen, evenals de transitie naar het gebruik van duurzame energie. Volgens Van den Berg heeft het noorden de ruimte voor meer ondergrondse opslag van aardgas voor heel Europa, en zou dat ook beter benut moeten worden.

Volgens Van den Berg is Energy Valley heel goed op weg om het Noorden op de kaart te zetten als energieregio. “Maar het kan altijd nog een tandje hoger en we moeten er hard aan blijven werken om in het Noorden schatkamers te creëren voor innovatieve projecten op het gebied van energie”, zo betoogde hij.
Nieuwsarchief