Light Challenge op 6 februari van start

05 feb 2013

Op woensdag 6 februari 2013 is in Heerenveen de aftrap van de tweede editie van de landelijke ontwerpwedstrijd voor innovatieve straatverlichting, de Light Challenge 2013. Wij nodigen u van harte uit dit unieke evenement bij te wonen.

Landelijke ontwerpwedstrijd

De landelijke ontwerpwedstrijd is een initiatief van de gemeente Heerenveen. In 2011 deden drie gemeenten mee met de wedstrijd. Dit jaar nemen maar liefst tien gemeenten deel aan de Light Challenge. Gemeente Heerenveen ontvangt studententeams uit de gemeenten Groningen, Assen, Nijmegen, Leiden, Rotterdam, Almere, Hardenberg, Almelo en Venray. Uniek aan deze wedstrijd is de inbreng van de bewoners en de samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs. Bewoners en studententeams van de tien deelnemende gemeenten gaan samen de competitie aan om duurzame, energiezuinige en innovatieve verlichtingsconcepten te bedenken. Zij worden hierbij gecoacht en ondersteund door bedrijven die partner zijn van de Light Challenge 2013. De finaledag is op 3 juli 2013 in Rotterdam.

Programma

De Light Challenge 2013 start op woensdag 6 februari met een innovatiemarkt op het Crackplein in Heerenveen (14.00-17.00 uur). Het officiële programma ziet er als volgt uit (tijden zijn bij benadering):

18.45 uur     : ontvangst gasten

19.00 uur     : opening met bijzondere lichtprojectie op het gemeentehuis (Crackplein; plein beste bereikbaar vanaf K.R. Poststraat)

20.00 uur     : presentatie teams & jury

programma ‘Light Challenge 2013’, presentatie Rens de Jong (BNR)

Tafelgasten: burgemeester Tjeerd van der Zwan, fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer Diederik Samsom, gedeputeerde Sietske Poepjes, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en innovatief ondernemer Gerrit Baarda.

Rondom de Light Challenge worden diverse activiteiten georganiseerd in het centrum van Heerenveen:

Bring your own beamer

6 februari, 19.00-22.00 uur, centrum Heerenveen. BYOB video artiesten kunnen hun kunsten vertonen op diverse gebouwen in het centrum.

Kunst Licht

6, 7 en 8 februari, in de avonduren, centrum Heerenveen. Woensdagavond 6 februari worden de lichten in het centrum van Heerenveen ontstoken. Het centrum blijft ook op 7 en 8 februari prachtig verlicht met allerlei lichtobjecten.

Nieuwsarchief