Koreanen investeren in Den Helder

25 nov 2010

Den HelderHet Ontwikkelingsfonds Duurzame Energie Noord-Holland stopt drie miljoen euro in het ontwerpen van een nieuwe offshore windturbine.

Koreanen en Nederlanders slaan de handen ineen en bouwen een windturbinefabriek in Den Helder. De fabriek gaat Korwind heten en gaat turbines van minimaal 5 MW bouwen.

Een ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Noord-Holland wil 3 miljoen euro in het project investeren. In totaal is sprake van een investering van minimaal 30 miljoen euro. Koreaanse bedrijven gaan voorts een rol spelen bij de aanleg van hoogspanningsnetten die windmolenparken op de Noordzee moeten verbinden met elkaar en met het vasteland.

Een overeenkomst hier voor werd dinsdag gesloten in Den Haag. De Koreaanse onderneming Korwind verwerft een minderheidsbelang in het Nederlandse Typhoon Offshore, dat in verscheidene Europese landen betrokken is bij de aanleg van windparken in de Noordzee. Typhoon heeft in Nederland een belang van 30 procent in de twee windmolenparken, die worden gebouwd ten noorden van Schiermonnikoog.

Bron: www.stichting-jas.nl

Nieuwsarchief