Koreaanse overheidsdelegatie op bezoek in Energy Valley

01 jul 2011

Begin deze week bracht een Koreaanse overheidsdelegatie een bezoek aan de Energy Valley regio. De delegatie bestond uit functionarissen van verscheidene ministeries verantwoordelijk voor ‘Green Growth’. Het doel van het bezoek was kennis te nemen van de verschillende ontwikkelingen gaande in Noord-Nederland in het kader van ‘overheidsbeleid’ en in het speciaal ‘energie’. Om een goede indruk te krijgen hiervan is er aan een aantal initiatieven in Noord-Nederland een bezoek gebracht.

De reacties van de delegatie waren zeer positief. Vanuit Korea was er veel interesse in het Energy Valley concept en hoe de overheid in Nederland zich inspant om de duurzaamheids doelstellingen voor 2020 te behalen. Ze gaven aan dat ze veel kunnen leren van deze Nederlandse initatieven. Tijdens het bezoek zijn een aantal interessante contacten gelegd die mogelijk kunnen leiden tot internationale samenwerking.

Ook FC Groningen haakte nog even aan bij het bezoek van de delegatie aan Groningen en liet hen kennismaken met hun nieuwste aanwinst Hyun Jun Suk.

De delegatie was erg gecharmeerd van zijn aanwezigheid en dit resulteerde uiteindelijk in het warmste ontvangst ooit voor een voetbalspeler in Groningen.

Deze foto is gemaakt door HamelHouse.com

Nieuwsarchief