Kenniscentrum Energie Hanzehogeschool verwelkomt nieuwe lectoren

10 okt 2013

 

Het Kenniscentrum Energie van de Hanzehogeschool in Groningen krijgt drie nieuwe lectoren. Bert de Jonge, Koos Lok en Martien Visser zullen op 15 oktober worden geïnstalleerd. Het Kenniscentrum Energie richt zich onder de slogan ‘People in Power’ op de inzet van nieuwe technologie in lokale oplossingen.  


 
Koos Lok is als lector niet alleen verbonden aan het Kenniscentrum Energie maar ook aan het Instituut voor Engineering. Zijn lectoraat omvat energiesysteemintegratie, oftewel het integreren van centrale energie ontwikkelingen (grote offshore windparken en grootschalige parken met zonnepanelen) met decentrale energie ontwikkelingen (E-home’s en Smart Cities). Deze balans van centraal en decentraal geproduceerde elektriciteit wordt steeds meer een vraagstuk voor  nationale en internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Het lectoraat wordt gefaciliteerd door Energy Valley.
 
Bert de Jonge is als lector verbonden aan het Kenniscentrum Energie en het Instituut voor Rechtenstudies. Het lectoraat houdt zich bezig met de juridische noties bij de energietransitie. De nieuwe lector heeft zich ten doel gesteld om inzichtelijk te maken hoe de energievoorziening verweven is met historische kaders. Daarnaast wil hij bedrijven, studenten, onderzoekers en docenten zicht bieden op juridische kaders bij de energietransitie van fossiel naar duurzaam.

Het Kenniscentrum Energie en het Instituut voor Engineering krijgen in Martien Visser een nieuwe lector. Het lectoraat omvat de rol die de energie-infrastructuur speelt bij de verduurzaming van onze energievoorziening. De voorheen gescheiden gas- en elektriciteitsnetwerken worden steeds afhankelijker van elkaar en daarnaast wordt duurzame energie steeds vaker decentraal geproduceerd. Het lectoraat wordt gefaciliteerd door Gasunie en SNN.

Bron: Hanzehogeschool

Nieuwsarchief