Kema bouwt wereldnaam op in gaswereld via Groningen

25 jan 2010

Energyconsultancy- en testbedrijf Kema in Arnhem is druk bezig een wereldnaam op te bouwen op het gebied van gas. Om dit te bewerkstelligen, heeft het bedrijf sinds half 2009 een vestiging in Groningen.

Het is een halfjaar geleden dat Kema, oorspronkelijk uit Arnhem, Gasunie Engineering & Technology (GET) overnam. Inmiddels loopt alles tot volle tevredenheid. De Groningse vestiging, ondergebracht in de nieuwe business unit Gas Consultancy & Services, heeft een breed spectrum. De medewerkers doen onderzoek, geven advies en hebben een grote internationale klantenkring. Volgens lid van de Raad van Bestuur Thijs Aarten hebben de medewerkers nu de kans hun vakkennis beter uit te dragen en is de intellectuele uitdaging daardoor groter.’

Toch komt de focus in Groningen niet alleen maar op gas te liggen, ook de kennis over elektriciteit wordt er uitgebouwd. Internationale groei is een belangrijk thema, zowel door overnames als autonoom. Het aantal medewerkers is inmiddels flink toegenomen, en volgens Aarten past Groningen precies binnen de Kema-cultuur. 

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief