KEMA en Gasunie bundelen krachten op consultancy- en innovatiegebied

25 mrt 2009

KEMA en Gasunie hebben een intentieovereenkomst ondertekend om intensief samen te werken op het gebied van gasconsultancy, engineering services en research & development. In dit kader neemt KEMA het onderdeel Gasunie Engineering & Technology (2GET) over. De activiteiten van GET worden samengevoegd met de gasactiviteiten van KEMA. Door deze bundeling van krachten ontstaat ook een Center of Excellence op het gebied van gas. Door de overname van GET kan KEMA zich wereldwijd verder ontwikkelen tot een voorname speler op het gebied van gas- en elektriciteitsdienstverlening. De bestaande locaties blijven gehandhaafd.

De toekomstige energievoorziening, waarin verschillende energiebronnen in onderlinge samenhang een rol spelen, vraagt om een bundeling van krachten op het gebied van advisering en research & development. De koppeling tussen elektriciteit en gas neemt sterk toe, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie. GET combineert bijzondere laboratoriumfaciliteiten met een ruime ervaring op het gebied van gastechnologie. De expertise van GET omvat, naast consultancy, engineering services en research & development, onder meer het uitvoeren van tests, metingen, analyses en studies. Door de combinatie van GET als gevestigde autoriteit op het gebied van gas en KEMA als wereldleider op het gebied van elektriciteit, ontstaat een krachtige organisatie die succesvol kan inspelen op de wereldwijd groeiende vraag naar de expertise op deze gebieden.

De vakbonden en de ondernemingsraden zijn op de hoogte gesteld van de plannen. Binnenkort start het adviestraject met beide ondernemingsraden. Naar verwachting gaat de nieuwe combinatie per 1 juli 2009 daadwerkelijk van start. Het aantal medewerkers van GET bedraagt circa negentig.

 

Nieuwsarchief