JCI Friesland organiseert ‘Electric Rally’

26 sep 2012

Zaterdag 6 oktober houdt JCI Friesland (voorheen Juniorkamer) in samenwerking met Drive4Electric een ‘Electric Rally’: een rally met elektrische auto’s door het noordoosten van de Fryslân.Ondernemers kunnen een plaatsbewijs in een van de elektrische auto’s reserveren. Het is voor zakenmannen en -vrouwen niet alleen een mooie gelegenheid om te netwerken, maar tegelijkertijd ook een kans om kennis te maken met elektrisch rijden.

De ontvangst is om 10:30 uur bij De Blokhuispoort in Leeuwarden. Vanaf de oude gevangenis rijden de elektrische auto’s dwars door Noordoost Fryslân naar Dokkum. Via Holwerd gaat de rally terug naar Leeuwarden. Het doel is niet om zo snel mogelijk het parcours af te leggen, maar zo zuinig mogelijk. Zo’n 15 auto’s die 100 procent elektrisch worden aangedreven rijden mee. Onder andere de Renault Twizy of Kangoo, de Nissan Leaf, de Peugeot iOn, de Citroën C-zero en de supersnelle Tesla Roadster. “Dit is nog niet eerder gedaan”, vertelt Mark Tromp, organisator en voorzitter van JCI Friesland. “Wij vinden dit nou echt eens iets anders dan de gewone businessmeetingen. Het is een innovatief idee om op een duurzame manier ons 9e lustrum te vieren. Dat hebben we gekoppeld aan een goed doel.”

Ondernemers die mee willen doen aan de Electric Rally kunnen zich opgeven bij Mark Tromp van de JCI Friesland: e-mailadres: electricrally93@gmail.com">electricrally93@gmail.com. Glazen Huis 2013 De ‘Electric Rally’ is de eerste in een rij acties van JCI Friesland om geld in te zamelen voor het 3FM Glazen Huis 2013. Dat staat in volgend jaar in Leeuwarden. JCI Friesland wil dan een mooie cheque aanbieden met daarop de opbrengst alle evenementen.

Nieuwsarchief