Internationale universiteiten bieden postdoc energierecht aan

26 mrt 2013

De universiteiten van Groningen, Oslo, Aberdeen en Kopenhagen bieden gezamenlijk een postdoctorale opleiding in het energierecht aan. Het twee-jarig programma is een Engelstalige LL.M (het proces tot accreditatie loopt) en is specifiek ontworpen voor juristen werkzaam in de energie sector.

Het programma behandelt het energierecht, “van put tot pit”. Iedere universiteit behandelt een onderdeel van de energieketen. Dit gebeurt tijdens intensieve collegeperiodes van twee weken, waarin vooraanstaande experts uit de academische wereld en de praktijk het onderwijs verzorgen. Tijdens iedere collegeperiode wordt minimaal één excursie georganiseerd opdat theorie aan de praktijk kan worden getoetst.

De volgende onderwerpen komen aan bod, ieder in een breed, internationaal en rechtsvergelijkend perspectief:

• Electricity and gas: Liberalising and Regulating the Market – Groningen

 • Upstream Oil and Gas law: Public and Contractual Law Aspects – Oslo

• Energy Investments, Trade and Security – Aberdeen • Green Energy, Climate and Sustainable Development – Copenhagen

De opzet van het programma is uniek en geeft deelnemers de mogelijkheid om naast deelname aan het programma fulltime werkzaam te zijn en tijdens de collegeperiodes contacten te leggen met zowel docenten als deelnemers aan het programma.

Het volgende North Sea Energy Law Programme begint in september 2013 en eindigt in augustus 2015. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving is nu mogelijk.

Voor meer informatie zie www.nselp.eu.

Nieuwsarchief