International Business Research 2014 zoekt opdrachtgevers

18 okt 2013

Is uw bedrijf geïnteresseerd in Zuid-Afrika of India, dan is IBR een uitgelezen kans om kennis en informatie over dit land te verschaffen. IBR is een onderzoeksproject vanuit de Rijksuniversiteit Groningen dat al 25 jaar ervaring heeft in het verrichten van onderzoek in opkomende economieën. Dit betekent dat wanneer uw bedrijf met een bepaald vraagstuk zit, IBR hier vaak een helpende hand kan bieden. Onderzoeksmogelijkheden zijn onder andere: concurrentie analyse, consumenten onderzoek, distributie analyse, sector analyse en import-export analyse.

Wat biedt IBR?

- Op maat gemaakt onderzoek tegen kostprijs
- Twee op vaardigheid en motivatie geselecteerde ouderejaars studenten
- Drie maanden vooronderzoek in Nederland
- Vijf weken veldonderzoek in Zuid-Afrika en India in april en mei 2014
- Samenwerking met studenten van een Zuid-Afrikaanse/Indiase universiteit (buddy project)
- Begeleiding van twee docenten van de Rijksuniversiteit Groningen
- Ondersteuning van een Raad van Advies (bedrijven, ministeries en de ambassades)

Waarom Zuid-Afrika en India?

De (duurzame) energiesector is in beide landen een erg belangrijke sector. Met name Zuid-Afrika staat bekend om haar groeiende vraag naar energie. Zo is Zuid-Afrika, door haar grote hoeveelheid steenkool, verantwoordelijk voor bijna 50% van de energietoevoer van het gehele continent. Bovendien is de overheid hard op zoek naar alternatieve energiebronnen, hier kunnen buitenlandse investeerders goed op inspringen. Daarnaast is India is met haar 1,2 miljoen inwoners, groeiende vraag en lage lonen erg aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen en valt er nog veel te verbeteren op het gebied van energie. 
 
Vanwege haar objectieve kijk, lokale samenwerking en professionele ondersteuning kan IBR uw bedrijf goed op weg helpen in Zuid-Afrika of India. Bent u geïnteresseerd en denkt u dat IBR iets voor u kan betekenen, kijk dan op de website van IBR. Mocht u interesse of vragen hebben kunt u altijd contact met IBR opnemen via info@ibr-groningen.nl of +31 (0) 50 363 7395.

 

 

Nieuwsarchief