Inschrijving Wubbo Ockels Juniorprijs gestart

16 nov 2009

Scholen in de stad en provincie Groningen kunnen zich tot 18 december 2009 aanmelden voor de Wubbo Ockels Juniorprijs. Het idee: samen met de klas een creatief idee of plan uitwerken over duurzame energie. De winnende ontwerpen ontvangen in april 2010 de Wubbo Ockels Juniorprijs.

Een ontwerp voor een energiebesparende methode, een spel, film of wandschildering, een tentoonstelling of website waarin het plan is uitgewerkt. Alles kan, zolang het over duurzame energie gaat, het resultaat goed te presenteren is in maximaal twintig minuten, en het ontwerp tastbaar en zichtbaar is. Het doel is kinderen en jongeren te laten zien hoe leuk en spannend natuurwetenschap en techniek zijn. Voor de eerste keer is voor het voortgezet onderwijs een thema gekozen: de wijk voor de toekomst. Voor de basisscholen is de keuze voor een eventueel thema vrij.

Voor deze vierde editie van de Juniorprijs werkt de Stichting Wubbo Ockelsprijs van de stad Groningen nauw samen met het Hanze Ontdekcentrum (2onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen). Begin volgend jaar worden er speciale activiteiten georganiseerd voor de deelnemers aan de Juniorprijs. Deze activiteiten zijn toegespitst op het thema 'De Wijk voor de toekomst'.

Sinds 2003 is er een Juniorversie van de Wubbo Ockelsprijs. Deze Wubbo Ockels Juniorprijs is gericht op leerlingen van het basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet onderwijs (2alle niveaus) uit de stad en provincie Groningen. In 2004 is de Juniorprijs voor het eerst uitgereikt tijdens een gecombineerde prijsuitreiking met de Wubbo Ockelsprijs voor volwassenen; zodat jong en oud elkaar kunnen inspireren.

De Wubbo Ockelsprijs van de stad Groningen is in 1986 ingesteld als onderscheiding voor personen, bedrijven en instellingen die uitmuntend innovatief werk hebben verricht op het gebied van natuurwetenschappen of techniek. Inmiddels is deze prijs veertien maal uitgereikt.

Bron: Gemeente Groningen

Nieuwsarchief