Informatiemiddag: Innovatie & Duurzame Energie in Europa

04 okt 2010

 

Innovatie & Duurzame Energie staan hoog op de Europese agenda. Daarbij wordt stevig ingezet op een betrouwbare, schone en betaalbare energievoorziening voor iedereen. Niet alleen ten behoeve van de voorzieningszekerheid en het klimaat, maar ook om nieuwe banen en bedrijvigheid te creëren en de concurrentiepositie te versterken. De Europese Commissie voert dan ook actief beleid om kennis en projecten op het gebied van duurzame energie en innovatie te stimuleren.  Het valt daarbij niet altijd mee om in het woud van regelingen de juiste te vinden. Toch biedt dit prima kansen, zeker voor de sterke en innovatieve energiesector in het Noorden. De stichting Energy Valley organiseert daarom met AgentschapNL de informatiemiddag ‘Innovatie & Duurzame Energie in Europa’ op 27 oktober 2010, in Stadion Euroborg te Groningen.

Tijdens deze middag zal aan de hand van een aantal sprekers en deelsessies meer informatie worden verschaft over de kansen die Europa biedt voor innovatieve energieprojecten en wat AgentschapNL kan betekenen om hier gebruik van te maken. Hiervoor zal AgentschapNL een introductie verzorgen over de mogelijkheden die de EU biedt op het gebied van Energie & Innovatie. Vervolgens zullen 3 specifieke regelingen, aan de hand van concrete projectcases, verder worden uitgediept om meer inzicht te geven in de exacte mogelijkheden, criteria en vervolgstappen om hiervoor in aanmerking te komen. De bijeenkomst zal plaatsvinden in stadion Euroborg Groningen, waarbij aansluitend gelegenheid een buffet wordt aangeboden en waar de wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag kan worden bijgewoond om in informele sfeer bij te praten.

Voor het programma, achtergrond informatie over de verschillende deelsessies en informatie tot inschrijving kunt u hier terecht. 

Nieuwsarchief