Hanzehogeschool Groningen actief voor Energy Academy Europe

19 jul 2013

De Hanzehogeschool Groningen heeft een systematisch plan ontwikkeld voor de manier waarop deze grote onderwijsinstelling gaat bijdragen aan de Energy Academy Europe. Een van de kerntaken van de Energy Academy Europe is om hoogstaand onderwijs aan te bieden, zodat een groeiende uitstroom van studenten op alle niveaus (van mbo tot postacademisch opgeleid onderwijs) beschikbaar komt voor de (inter)nationale arbeidsmarkt. De bijdrage van de Hanzehogeschool Groningen hieraan is de Energie Onderwijs Roadmap.

In de Energie Onderwijs Roadmap wordt onderscheid gemaakt tussen kleine geleidelijke aanpassingen in bestaande bachelor programma's (zoals een nieuwe keuzemodule Energy Law in de opleiding HBO-Rechten) en grote onderwijsvernieuwingen. Een van de voorbeelden van grote vernieuwingen is de Europese Master of Science in Renewable Energy aan, die een brug slaat tussen science en applied science. Deze Master is in 2012 geaccrediteerd.

Daarnaast wil de Hanzehogeschool op korte termijn het masteraanbod uitbreiden met drie energie-specifieke masters, te ontwikkelen met de Europese partners:

• Master in (renewable) Energy System Integration Management. Hierbij wordt ingespeeld op het Europese Strategic Energy Technology plan. Dit wordt naar verwachting de tweede Eurec Master, samen met de Universiteiten van PISA, Zaragoza en Aalborg.

• Master in Energy Markets, Policies and Trading. Hierbij speelt de Hanzehogeschool Groningen in op de zich ontwikkelende energie markt in renewable energy.

• Master in Energy & Society. Deze master komt tegemoet aan de behoefte van de vraagstukken die vanuit de maatschappij warden gesteld op het gebied van het Europese 20:20:20 beleid. Onderwerpen zijn sociale innovatie/acceptatie van hernieuwbare energie, ontwikkeling van energielandschappen, nieuwe concepten van C02 uitstoot vermindering in vervoer en vermindering in gebruik door gedragsverandering.

Nieuwsarchief