Hans Nijland opent eerste Groningse oplaadpunt voor elektrische auto’s

01 aug 2011

Hans Nijland, directeur bij FC Groningen, heeft onlangs samen met Profile Tyrecenter-directeur Peter Vos het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Groningen in gebruik genomen. Gebruikers van elektrische auto’s kunnen nu terecht aan de Hooghoudtstraat voor het opladen van hun voertuig. Profile ziet het als een start in de toekomst van duurzame mobiliteit.

Profile Tyrecenter gaat oplaadpunten plaatsen bij verschillende vestigingen. Daarmee willen ze milieuvriendelijke mobiliteit actief stimuleren. Het oplaadpunt in Groningen betekent de aftrap.

Hans Nijland benadrukte bij de opening het belang van duurzaamheid. Dat aspect krijgt bij FC Groningen, waarbij ze zichzelf de groenste club van Nederland noemen, ook veel aandacht. Zo rijdt de complete staf van de club op groen gas en worden de spelers gestimuleerd om over te stappen op milieuvriendelijke mobiliteit. ,,We geven graag het goede voorbeeld”, aldus Nijland.

Na de opening konden de aanwezigen een korte testrit maken in een Tesla Roadster, een 100 procent elektrische sportauto. Deze ritten leverden veel enthousiaste reacties op. De auto verraste met zijn snelheid en comfort. ,,Milieuvriendelijke mobiliteit heeft de toekomst”, aldus Profile-directeur Vos.

Bron: De Weekkrant

Nieuwsarchief