Groningse middelbare scholieren in finale internationale duurzaamheidsolympiade

23 mei 2013

Vier leerlingen van het Groningse HN Werkman College doen mee aan de internationale finale van de duurzaamheidsolympiade INESPO van 3 tot en met 6 juni in Middelburg. Sonja van der Wal, Emiel Hartsema, Suzan Bordewijk en Merily Viks presenteren tijdens INESPO hun project ‘OneStep, an energy saving product that saves money’ en strijden met 350 andere middelbare scholieren uit 47 landen om de prijzen.

De jury was tijdens de nationale voorronde op 20 april onder de indruk van het project van de vier Groningse leerlingen en zo sleepten zij één van de tien plaatsen voor de internationale finale in de wacht.

Op 3 en 4 juni krijgen Sonja, Emiel, Suzan en Merily de kans om de jury nogmaals te overtuigen van de kwaliteit en het innovatieve en duurzame karakter van hun project in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

INESPO staat voor International Environment & Sustainability Project Olympiad. Onder het motto “Challenge yourself with INESPO”, doet de wedstrijd een beroep op het vaak onderschatte oplossingsvermogen van jongeren.

Bron: INESPO

Nieuwsarchief