Gronings Grachtenfestijn wil duurzaamste evenement van Nederland worden

29 aug 2013

Komend weekend vindt in Groningen de eerste editie van het Grachtenfestijn plaats. De organisatie heeft zich tot doel gesteld het evenement uit te laten groeien tot het meest duurzame festival van Nederland. Zo zullen tijdens de opening door wethouder Jan Seton bijvoorbeeld drie zonnepanelen worden aangesloten die het hoofdpodium van stroom zullen voorzien.

Direct na de opening start de Informatiemarkt Duurzaamheid waar 25 verschillende participanten een stand hebben ingericht. Daarnaast zijn er lezingen van duurzaamheidspionier Bart Jan Krouwel en natuurwetenschapper Theo Jurriëns. Ook zijn er in de grachten zelf elektrobootjes, zonnesloepen en en een melkpakkenboot te zien.

Na de Informatiemarkt Duurzaamheid op zaterdag zijn er diverse optredens op het unieke hoofdpodium, koftjalk de "Tromp", van onder andere het Haydn Jeugd Strijkorkest en Opera Familia. Zondag 1 september start om 12:30 uur bij Reitdiephaven de Grachtenparade die om 14:30 uur bij de Hoge der A eindigt. Op het podium bij de Hoge der A zijn zondagmiddag en avond weer diverse optredens.

Tussen het Ebbingekwartier, Museumbrug en het Groninger Museum is op zaterdag en zondag gratis duurzaam vervoer beschikbaar voor bezoekers van het Grachtenfestijn.

Nieuwsarchief