Groninger vliegt als eerste mens op biobrandstof oceaan over

02 sep 2010

De Groningse ondernemer en piloot Ben Capelle is er als eerste mens ter wereld in geslaagd om in een vliegtuig met biobrandstof de oceaan over te vliegen. Cappelle is directeur van het bedrijf Clean Tech Development Center en voltooide zijn reis van 7000 kilometer in 21 dagen.

Ondanks een spierblessure in de rug – waarschijnlijk van de lange zit – kan Ben concluderen dat het experiment een doorslaand succes is gebleken. Dankzij deze vlucht is bewijs geleverd dat vliegen op biobrandstof werkt. Deze brandstof zorgt voor reductie van CO² uitstoot. De brandstof ging mee op de vlucht en werd tijdens elke tussenstop aangevuld.

Ben heeft voor zijn bedrijf, Clean Tech Development Center, ondersteuning gekregen van VentureLab Twente, de internationale high tech high potential incubator van de Universiteit Twente. De wereldtop op gebied van high tech ondernemerschap is aan Venture Lab verbonden, aldus een woordvoerder.

Ambitieuze ondernemers die een project of bedrijf willen starten dan wel reorganiseren, én affiniteit hebben met technologie, kunnen zich opgeven bij VentureLab Twente. Als voorproefje is er maandag 6 september 19.30 uur een open avond in IDEA Center Groningen, waar verteld wordt wat de mogelijkheden zijn van het business development support programma. Belangstellenden voor deze infoavond kunnen zich aanmelden via http://www.venturelabtwente.com/apply/information-meeting/

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief