Groningen Gasveld 50 jaar congres 17 juni

20 apr 2009

GRONINGEN GASVELD 50 JAAR: EEN JUBILEUM VAN FORMAAT

De ontdekking van het Groningen-gasveld op 22 juli 1959 in de gemeente Slochteren markeert het begin van de Nederlandse en Europese gasmarkten. Pas later bleek de enorme omvang van het veld: 900 vierkante kilometer en 2800 miljard kubieke meter aardgas. Naar verwachting zal het immense Groningen-gasveld nog minstens 50 jaar een prominente rol in de Nederlandse economie en gasproductie innemen.

Deze zomer wordt uitgebreid stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van dit veld. Het jubileum, onder de overkoepelende naam G50, is een initiatief van NAM, Gasunie en GasTerra, in samenwerking met de gemeente Slochteren en de Provincie Groningen. Het jubileum wordt onderstreept door een internationale conferentie op 17 juni in Martiniplaza, Groningen.

Conferentie
Topsprekers van over de hele wereld presenteren tijdens de G50-conferentie “Natural Gas, key to a sustainable energy future” hun visie op de toekomst van de energievoorziening.
Een greep uit de onderwerpen:
• Western European Energy Security,
• Carbon Capture and Storage
• Renewables; vision versus reality
Sprekers zijn onder andere: Rob Franklin (2ExxonMobil), Steve Holditch (2Texas A&M), Jeremy Leggett (2Solar Century London) en Jeremy Bentham (2Shell)
Na het congres is er in de avonduren de gelegenheid om de Ondergrondse Gasopslag van de NAM of een productiecluster van het Groningen-veld te bezoeken.

Aanmelding
U kunt zich via www.groningengas50.nl aanmelden voor de conferentie op woensdag 17 juni in Martiniplaza te Groningen

Nieuwsarchief