Groen gas aantoonbaar duurzaam met NTA 8080 certificaat

04 nov 2011

Groen gas kan vanaf nu nog duurzamer. Het groen gas certificaat dat wordt uitgegeven door certificeringsinstantie Vertogas. Het geeft de garantie dat het biogas is gewonnen uit biomassa, maar geeft geen zekerheid over de herkomst van de gebruikte biomassa. Met NTA 8080 certificatie toont een producent aan dat de gebruikte biomassa duurzaam is.

Door koppeling van dit certificaat aan het groen gas certificaat van Vergtogas kunnen afnemers nu aantoonbaar duurzaam groen gas afnemen. Attero ondertekende in Groningen tijdens op de roadshow duurzame biomassa als eerste groen gas producent een intentieverklaring om dit duurzaamheidscertificaat te behalen.

NEN: wat is het en wat doet het?
Goede afspraken over producten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over speeltoestellen, woningen, ontruimingsplannen en terrorismebestrijding. In Nederland is NEN het centrum van normalisatie. NEN helpt bedrijven en andere partijen om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken. NEN vertegenwoordigt ook Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees en zelfs mondiaal niveau.

Roadshow Duurzame Biomassa 6

Het bericht is ook te vinden via de volgende link:
http://www.nen.nl/web/Actueel/Groen-gas-aantoonbaar-duurzaam-met-NTA-8080-certificaat.htm

Nieuwsarchief