Groeiende samenwerking Duitsland en Noord-Nederland

12 apr 2013

Op donderdag 11 april bezocht Minister-President Erwin Sellering van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern Noord-Nederland. Het bezoek was een vervolg op het Noord-Nederlandse bezoek aan de deelstaat in 2010.

De delegegatie werd ontvangen door Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen, tevens lid van het Dagelijks Bestuur van SNN en in die hoedanigheid portefeuillehouder van internationale samenwerking. De delegatie bestond uit bestuurders, afgevaardigden van BioCon Valley, gezondheidszorg-instellingen, energiewetenschappers en het Schwerin museum.

Thema’s die centraal stonden tijdens het bezoek waren gezondheidszorg, energie en cultuur. Op deze thema's willen beide regio's van elkaar leren en met elkaar samenwerken. De Duitse delegatie bezocht onder andere het UMCG, waar Healthy Ageing centraal stond. Bij de Gasunie is volop gesproken over duurzame energie en in het Groninger Museum is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door het Groninger Museum en het Staatlich Museum Schwerin.

De delegatie werd door John Jorritsma, Commissaris van de Koningin in Fryslân, tevens lid van het Dagelijks Bestuur van SNN in het Drents Museum in Assen ontvangen voor het afsluitende netwerkdiner. Welke vooraf ging door verschillende presentaties en expertmeetings.

Bron:  SNN

Nieuwsarchief