GasTerra sponsort De Jonge Onderzoekers

10 jul 2012

GasTerra biedt De Jonge Onderzoekers, als kweekvijver voor technici en wetenschappers in spe, de mogelijkheid een serie workshops op te zetten over (duurzame) energie. Beide organisaties slaan de handen ineen en willen kinderen vanaf acht jaar voorlichten over duurzame en niet-duurzame energie. Deze zomer gaan de workshops van start. Opgave is nog mogelijk.

 

Kun je van een citroen een batterij maken? Hoe maak je biodiesel, een brandstofcel of een windmolen? Wat gaat er gebeuren als je de ene energievorm omzet in de andere? Hoe komt dat en wat kun je ermee? In de zomervakantie krijgen kinderen vanaf acht jaar antwoord op deze vragen in verschillende energieworkshops. In deze workshops worden vragen gesteld en antwoorden gezocht. Zo gaan kinderen op zoek naar (nieuwe) mogelijkheden van duurzame energie.

Meedoen?

De workshops bestaan uit twee dagdelen. De workshops zijn op 26 en 27 juli van 12:30 uur t/m 16:00 uur of op 30 en 31 augustus van 12:30 uur t/m 16:00 uur. Eén dagdeel meedoen is ook mogelijk. De kosten voor één dagdeel zijn € 5,50 en voor beide dagen € 11,- Inschrijving gaat via: info@dejongeonderzoekers.nl.

Proefondervindelijk ontdekken

Hans Overdiep, manager Energietransitie GasTerra: “GasTerra en De Jonge Onderzoekers willen kinderen leren wat (duurzame)energie is, wat daarvoor nodig is en wat het verschil is tussen duurzame en niet duurzame energiebronnen. Het leuke aan deze samenwerking is dat kinderen proefondervindelijk ontdekken hoe je op verschillende manieren energie kunt opwekken en hoe je dat nuttig kunt gebruiken.”

Bron: GasTerra

Nieuwsarchief