Fries bedrijf OrangeGas tekent contract met BIOS-Groep voor ruim €2 miljoen

08 feb 2013

Het Friese bedrijf OrangeGas en personenvervoerder BIOS-Groep zijn een lange termijn-contract overeengekomen om het WMO-vervoer in de regio Noord Veluwe en Groningen uit te voeren op groen gas. Met de ondertekening van het contract is een bedrag van ruim 2 miljoen euro gemoeid.

De BIOS-groep beschikt in deze regio’s over een uitgebreid wagenpark met verschillende groen gasmodellen: in Noord Veluwe rijden 23 FIAT Ducato’s Natural Power. In Groningen zijn 15 Volkswagen Caddy’s en 15 Mercedes Benz Sprinters op Groengas aan het wagenpark toegevoegd. 

Door te tanken op verschillende OrangeGas-locaties, onder meer in Groningen, Harderwijk, Hulshorst en Windesheim, rijdt de BIOS-Groep op 100% groen gas. De BIOS-Groep en het WMO-vervoer leveren daarmee daadwerkelijk een bijdrage aan een beter milieu.

“Onderzoek toont aan dat het rijden op groen gas concrete effecten heeft op de luchtkwaliteit: sterk verminderde fijnstof en NOx concentraties. Daarnaast is het rijden op groen gas ook nog eens heel aantrekkelijk voor je portemonnee. Wij zijn heel blij dat beide aanbestedingen gegund zijn aan de BIOS-groep en het WMO-vervoer de komende jaren groen en duurzaam uitgevoerd wordt”, aldus Marcel Borger, directeur OrangeGas.

BIOS-Groep

BIOS-Groep levert maatwerk in personenvervoer. BIOS-Groep is toonaangevend en innovatief op het gebied van milieu, systemen, opleidingen en voertuigen. BIOS-Groep is gecertificeerd voor de milieunorm ISO 14001. BIOS-Groep ambieert een wagenpark met milieubesparende aspecten waaronder voertuigen op groen gas.

OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert groen gas vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste groen gas vulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende “nieuwkomer” in de markt van duurzame mobiliteit. OrangeGas levert 100% groen gas en is hiermee koploper in de markt.

Bron: OrangeGas

Nieuwsarchief