FC Groningen bespaart opnieuw energie

27 jan 2012

Ook over het jaar 2011 heeft FC Groningen in Euroborg een reductie gerealiseerd in het energieverbruik. Vanaf 1 februari stapt de club bovendien over op de meest duurzame producten op de energiemarkt: Groen Gas en Windkracht220 van Essent.

Binnen de gehele organisatie is men overtuigd van het belang van energiereductie. Dit in het kader van de doelstelling van de club om de groenste voetbalclub van Europa te worden. Onderdeel van het succes is pro-actief gebouwbeheer met daarbij de monitor Enexis DataDirect. Daarnaast hebben de leden van de Energy Valley Top Club hun bijdrage geleverd aan dit succes.

Sinds de ingebruikname van Euroborg in 2006 wist FC Groningen telkens een reductie te realiseren in energieverbruik. Naast deze besparing op energie levert het de club uiteraard ook een financieel voordeel op.

Over het kalenderjaar 2011 heeft FC Groningen een bezuiniging gerealiseerd op gasverbruik van zo’n 130.000 m3 aan gas ten opzichte van het jaar 2010, dat overigens een relatief strenge winter had. In 2011 werd zelfs ten opzichte van het eveneens milde jaar 2007 nog een besparing van 50.000 m3 gerealiseerd. Qua elektriciteit is er elk jaar vanaf 2008 een reductie bewerkstelligd. Ten opzichte van 2010 werd afgelopen jaar 200.000 kWh minder verbruikt.

Per 1 februari 2012 wordt FC Groningen nog groener. Vanaf die datum stapt de club zowel voor het gebruik van gas als elektriciteit over op de meest duurzame producten op de Nederlandse markt. Vanaf 1 februari gaat Essent FC Groningen namelijk Groen Gas leveren en voor elektriciteit stapt de club over op ‘Windkracht220’-energie van de hoofdsponsor, dat wordt opgewekt door Nederlandse windmolens.

Deze verandering zal weer een extra bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot van FC Groningen. De club is hoofdsponsor Essent zeer erkentelijk dat het bovenstaande producten binnenkort zal gaan leveren.

Bron: FC Groningen

Nieuwsarchief