Extreem energiezuinige woningen gebouwd bij Wolvega

14 jun 2010

In de Lindewijk, nabij Wolvega worden veertien extreem energie-zuinige woningen gebouwd. De energielasten van deze ‘Planhus’-woningen bedragen slechts vier euro per maand. Daarmee zijn de woningen bijna helemaal energieneutraal. De bouw van de woningen past in het Energie-akkoord met het Rijk.

Eind 2007 heeft Noord-Nederland een Energie akkoord met het Rijk gesloten. Dit akkoord bevat een aantal doelstellingen op het gebied van het klimaat, energiebesparing en duurzaam bouwen. In samenwerking met Woningstichting Weststellingwerf geeft Planhus Zweedse woningen concreet invulling aan de ambities uit het Energie akkoord om duurzaam en energiezuinig te bouwen.

De Planhus woningen zijn praktisch energie neutraal en hebben standaard een A++++ energielabel. De woningen dragen dan ook een behoorlijk steentje bij aan de ambities uit het Energie akkoord en daarmee de klimaatproblematiek. Aanstaande woensdag organiseren Woningstichting Weststellingwerf en Planhus Zweedse woningen een inloopavond voor belangstellenden.

 

Nieuwsarchief