Event Groen zeer geslaagd

27 feb 2012

Met ruim 10.000 bezoekers  is het eerste duurzaamheidsevenement in Nederland bijzonder geslaagd. Vanaf donderdag tot en met zondagmiddag konden de bezoekers in het WTC Leeuwarden duurzaamheid ontdekken, voelen en ervaren. Op het evenement waren ongeveer 120 stands van zeer uiteenlopende bedrijven en organisaties aanwezig, onderverdeeld naar verschillende thema’s. Veel aandacht trokken mobiliteit, duurzaam bouwen en energiebesparing. Maar ook de themapleinen voedsel, kleding en kringloop werden druk bezocht. De standhouders waren zeer tevreden. Niet alleen met de opkomst, maar vooral door de betrokkenheid en nieuwsgierigheid van de bezoekers. Omdat een groot deel van het publiek met gerichte belangstelling en vragen was gekomen, was het bij veel stands een drukte van belang.

Omdat Event Groen veel meer gericht is op inspiratie en ervaring en minder op consumptie, was er op diverse plekken veel te doen. Zowel jong en oud werden vermaakt. Veel mensen maakten hun eerste rit in een elektrische auto. Eten gemaakt van gezonde produkten ruiken en proeven. In de energiefabriek stroom opwekken door spinningfietsen. De opbrengst daarvan wordt geschonken aan een goed doel. Hieraan deden verschillende ploegen w.o. de selectie van FC Groningen en het dameselftal Heerenveen mee.

Club 2025, opdrachtgever van het Event Groen is tevreden over het resultaat. Verschillende partijen hebben al gevraagd naar een vervolg in 2013. Leeuwarden heeft met dit Event de koppositie te pakken als het gaat om een manifestatie van duurzaamheid voor de consument.

 

Nieuwsarchief