Europa steunt Noord-Hollandse Energie Coöperatie

25 nov 2010

Den Helder / Regio – De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) is een energiebedrijf dat gas en 100 procent lokaal opgewekte duurzame elektriciteit produceert en levert in de Kop van Noord-Holland. De coöperatie is opgestart op 29 juni 2009. Recent is subsidie toegekend uit het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling Leader, voor de opstart van NHEC. Leader en de gezamenlijke gemeenten in de Kop van Noord-Holland dragen in totaal 100.000 euro bij aan het project.

NHEC is in anderhalf jaar tijd uitgegroeid tot een echte energieleverancier met inmiddels 250 leden en 300 klanten. NHEC levert energie van Noord-Hollandse bodem dat wordt opgewekt uit schone energiebronnen, zoals zon, wind, water en biomassa. De winst wordt geïnvesteerd in innovatieve projecten om de regio nog duurzamer te maken. NHEC levert niet alleen schone energie, maar is ook nog eens voordelig: de Energie Coöperatie is de goedkoopste energieleverancier in vergelijking met de in september 2010 door de Consumentenbond onderzochte landelijke aanbieders.

De Leader adviescommissie van de Kop van Noord-Holland en Texel is blij met het inititatief. Het project stimuleert regionale initiatieven om duurzame energie op te wekken. Vooral de agrarische sector kan door productie van duurzame energie extra inkomsten genereren. NHEC biedt daarmee goede kansen voor plattelandsgebieden.

Bron: www.denhelderactueel.nl

Nieuwsarchief