Europa om de hoek, 10 mei kijkdag bij SXC

02 mei 2013

Overal in Nederland worden projecten uitgevoerd die mede mogelijk gemaakt worden met Europees geld. Dit geldt ook voor het Seaports Xperience Center (SXC) aan de haven van Delfzijl. Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen zij op vrijdag 10 mei onze deuren voor iedereen die meer wil weten over techniek in de Eemsdelta. Er is geen speciaal programma, bezoekers kunnen op hun eigen gemak lekker gaan gamen en rondkijken. Europa is dichterbij dan u denkt.

Seaports Xperience Center

Het SXC laat jongeren, studenten, scholieren en leerlingen kennismaken met de sectoren chemie, transport & logistiek, zeevaart, bouw en energie in de Eemsdelta. Zo helpt SXC deze toekomstige talenten in hun beroepenoriëntatie en krijgen zij zicht op een kansrijke arbeidsmarkt in een hoogwaardig, technologisch, innovatief werkgebied. SXC hoopt met al haar activiteiten mensen enthousiast te maken voor een loopbaan of opleiding in techniek en een toekomst in de Eemsdelta.

Europa om de hoek, Kijkdag bij SXC: Vrijdag 10 mei 09.00 - 16.00 uur Locatie: Seaports Xperience Center Eemsmondgebouw Duurswoldlaan 2 9936 HA Farmsum

Unieke kans

Meer dan 140 projecten hebben zich aangemeld voor de Europa om de hoek Kijkdagen. Deze vinden in het hele land plaats op 10, 11 en 12 mei 2013. Veel projecten zijn exclusief open en organiseren een speciaal programma. Soms is vooraf aanmelden nodig. Voor meer informatie over het programma, de openingstijden en de deelnemende projecten: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europese Unie

De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien waar Europees geld aan wordt besteed. De deelnemende projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking. De organisatie van de Europa om de hoek Kijkdagen is in handen van de vier regionale EFRO-programma’s, Interreg Duitsland-Nederland en Twee Zeeën, Europees Visserijfonds, Plattelandsontwikkelingsprogramma, de ministeries van IenM en EZ en de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland.

Nieuwsarchief