Essent wil elektrisch autorijden laten doorbreken

19 jun 2008

Energiereus Essent wil een doorbraak forceren op het gebied van elektrisch autorijden. Op dinsdag 15 juni werden op het TT Circuit in Assen de plannen daarvoor gepresenteerd en werd een aantal elektrische auto’s gedemonstreerd.

De voordelen van elektrische auto’s ten opzichte van de huidige auto’s die op fossiele brandstof rijden, zijn groot: ze stoten minder CO2 en andere vervuilende stoffen uit, ze zijn goedkoper en maken minder geluid.

 

Op zich zijn elektrische auto’s niet nieuw, maar dit type transport is door ontbreken van de juiste infrastructuur nooit goed van de grond gekomen. Door het ontwikkelen van een intelligent netwerk, het Mobile Smart Grid, gaat Essent zorgen dat de auto’s overal opgeladen kunnen worden via een stekker in het stopcontact. Deze oplaadpunten komen zowel thuis als op de werkplek als langs de snelweg. Binnen tien minuten is de auto weer klaar om verder te rijden. Daarna kan de bestuurder zo’n 300 kilometer vooruit voordat het nieuwe oplaadpunt aangedaan moet worden

Nieuwsarchief