Essent in Eemshaven welkom aan boord van nieuwe Rainbow Warrior Kies voor schone energie, geen steenkool!

25 okt 2011

Het gloednieuwe Greenpeace-schip de Rainbow Warrior III komt voor de eerste keer in actie bij de kolencentrale van RWE/Essent. De top van het Duitse energiebedrijf is door Greenpeace uitgenodigd voor een rondleiding aan boord van de nieuwe Rainbow Warrior III.

"Kolencentrales zijn ouderwets en vervuilend. Met de nieuwe Rainbow Warrior wil Greenpeace Essent inspireren om ook te kiezen voor schone energie." zegt Rolf Schipper.

Wat:Actieschip Rainbow Warrior naast kolencentrale in aanbouw.
Wanneer: woensdag 26 oktober 2011 om 11.00 uur
Waar:Eemshaven, aanlegsteiger aan de Schildweg, Eemhaven

De provincie Groningen wil dat de energiegigant Essent met de milieuorganisaties en omwonenden in gesprek gaat. Greenpeace legt daarom de loopplank uit voor Essent. Directeuren Kumi Naidoo van Greenpeace International en Sylvia Borren van Greenpeace Nederland willen met inwoners van Waddeneiland Borkum en regionale milieuorganisaties een positieve boodschap overhandigen aan Peter Terium.

Het nieuwe vlaggenschip van Greenpeace maakt op haar allereerste vaart een tussenstop in de Groningse havenplaats. Essent bouwt daar een vervuilende kolencentrale, die de natuur en de luchtkwaliteit in de Duitse en Nederlandse Wadden dreigt aan te tasten. Nederland heeft de extra elektriciteit uit de steenkoolcentrale niet nodig, maar wordt wel opgezadeld met de extra CO2-uitstoot, vervuilde lucht en aangetaste flora en fauna.

De tussenstop is de eerste actie van het superduurzame zeilschip op weg naar thuishaven Amsterdam. Van 29 oktober tot 5 november ligt het schip aan de Javakade. De nieuwe Rainbow Warrior is een Nederlands ontwerp, goed toegerust om overal ter wereld Greenpeace-acties uit te voeren. In ons tijdperk van ongekende klimaatverandering is een overgang naar 100 procent schone energie cruciaal. De Rainbow Warrior zet zelf de standaard voor scheepsbouw met de schoonste en slimste technologieën. www.rainbowwarriorfestival.nl

Nieuwsarchief