Essent en RWE maken leden Raad van Bestuur nieuwe organisatie bekend

17 mrt 2009

In navolging van de voorgenomen overname van energiebedrijf Essent door het Duitse RWE zijn vandaag de nieuwe leden van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Raad van Commissarissen bekendgemaakt. De nieuwe leden zullen officieel worden aangesteld nadat de overname van Essent is afgerond. Op 12 januari van dit jaar maakten Essent en RWE bekend samen verder te willen gaan.

 

De nieuwe Raad van Bestuur die leiding gaat geven aan Essent na afronding van de transactie bestaat uit vier leden. Twee van de leden komen van RWE, de andere twee uit de directie van Essent. Peter Terium, RWE, zal worden aangesteld als Chief Executive Officer, Rinse de Jong, Essent, zal zijn functie als Chief Finance Officer blijven uitvoeren. Huib Morelisse, RWE, zal Chief Technology Officer worden in de nieuwe organisatie en Erwin van Laethem, Essent, zal worden benoemd tot Chief Commercial Officer.

De nieuwe Raad van Commissarissen zal uit vijf leden bestaan: RWE draagt drie leden aan, één lid wordt aangedragen door de Centrale Ondernemingsraad en er wordt een onafhankelijke persoon uit Nederland aangesteld. Het is de bedoeling dat de heer Rein Willems (263), voorheen President van Shell Nederland B.V., tot voorzitter van de nieuwe Raad van Commissarissen wordt benoemd.

Totdat de transactie is gesloten zal de nieuwe Raad van Bestuur zich bezighouden met het PMI-proces (2Post Transactie Integratie). Wanneer de transactie is gesloten zal Michiel Boersma, de huidige CEO van Essent, terugtreden en na een adequate overdrachtsperiode voor Peter Terium Essent verlaten.

Naar verwachting zal de transactie in het derde kwartaal van 2009 worden afgerond. 

Nieuwsarchief